Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/techzen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/techzen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/techzen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php:601) in /var/www/techzen.dk/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
TechZen http://techzen.dk Nyt fra tech-verdenen, med et strejf af zen Wed, 27 Jan 2016 09:33:52 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.4.18 Just Cause 3: Overtag en diktaturstat med kun gribekrog og faldskærm http://techzen.dk/just-cause-3-overtag-en-diktaturstat-med-kun-gribekrog-og-faldskaerm/ http://techzen.dk/just-cause-3-overtag-en-diktaturstat-med-kun-gribekrog-og-faldskaerm/#respond Wed, 27 Jan 2016 09:30:42 +0000 http://techzen.dk/?p=571 En klassiker vender tilbage
Det sker sjældent, men af og til rammer spil en nerve hos det spillende folk, hvor spil får deres eget liv, ud over deres egentlige spilmæssige kvaliteter. Just Cause 2 ramte den nerve. Der var en kerne omkring Rico, der som ren kaosagent slår sig løs på en øgruppe styret med hård hånd af en diktator. Men historien og oplægget var ikke det, der vandt kærligheden hos spillerne. Det var nærmere de muligheder, der opstod, når man slog sig løs i verdenen og lærte at kombinere Ricos gribekrog og hans faldskærm. Det er blevet til et utal af animerede gif’er og Youtube-videoer, og udvikleren Avalanche har helt tydeligt været klar over den tendens, da de kastede sig over den nærværende efterfølger.

Det sker sjældent, men af og til rammer spil en nerve hos det spillende folk, hvor spil får deres eget liv, ud over deres egentlige spilmæssige kvaliteter. Just Cause 2 ramte den nerve.

Legeplads for action-freaks
Just Cause 3 er således, meget som forgængeren, et spil hvis værd er helt afhængigt af tilgangsvinklen. Set som actionspil har det helt klart sine problemer. Historien giver for det første ikke udpræget meget mening og er ret hjælpeløst fortalt af en række figurer, der alle nærmest er omvandrende og ganske racistiske klichéer. Derudover har spillet en ret horribel styring, når det gælder affyring af våben.

Klik for større billede.

Men det er kun i historien, at de detaljer generer – og hvor det er nødvendigt at spille igennem den for at låse op for spillets imponerende udvalg af legetøj, så bliver det først rigtigt sjovt, når man bare slår sig løs.

Rico har naturligvis fået nyt legetøj til sin tilbagevenden. Gribekrogen har fået mere rækkevidde og er blevet noget mere samarbejdsvillig i forhold til at gribe ting i farten, og derudover kan den sættes fast i to forskellige objekter, der kan sættes sammen. Giver en enkelt snor ikke styrke nok, kan antallet af aktive snore opgraderes, så selv helt store objekter kan flyttes omkring. Faldskærmen har også fået følgeskab af et såkaldt wingsuit, der lader Rico komme omkring med imponerende hastigheder.

08

Klik for større billede.

Imellem Ricos imponerende mobilitet og spillets store arsenal af våben, kampvogne og helikoptere, ender spillet med at blive en ren actiondrøm, og det er der, spillet til tider er hylende grinagtigt. For inden længe ser man muligheder i stedet for trusler. To angribende kamphelikoptere bliver hurtigt til tanken: ”Gad vide hvad der sker, hvis jeg binder dem fast til et vagttårn?” – og midt i den slags morskab betyder det mindre, at spillets skydemekanik er i den tvivlsomme ende af skalaen.

To angribende kamphelikoptere bliver hurtigt til tanken: ”Gad vide hvad der sker, hvis jeg binder dem fast til et vagttårn?”

02

Klik for større billede.

Hysterisk tåbelig historiefortælling
Forventer man en historie, vil man dog blive slemt skuffet. Persontegningen holder sig til brede træk, såsom en person der er dum og loyal. En anden der er klog, distræt og loyal og så fremdeles. Når spillet så senere prøver at trække på spillerens følelser ved at sætte dem i fare, er det meget lidt effektivt.

Kommer man imidlertid til spillet med forventninger om at montere fjernstyrede raketdrevne bomber på de lokale køer, og ødelægge fjendtlige baser som legede man med actionfigurer og legoklodser, så er man kommet til helt rette sted. Hvor brede vores smil var, første gang vi fik bundet en angribende fjende til en roterende vindmølle, må I selv gætte jer til.

Hvad Just Cause 3 taber som historie, vinder det igen på simpelthen at være en fantastisk action-legeplads for børn i alle aldre. Så længe de er over 16.

Plus og minus:
+ Det vildeste action i lange tider
+ Tanks og helikoptere kan bestilles med 10 sekunders leveringstid

– Historien er hysterisk tåbelig og dårligt fortalt
– Skydemekanikken gør det svært at være præcis

Game On

Just Cause 3 er testet til pc.

]]>
http://techzen.dk/just-cause-3-overtag-en-diktaturstat-med-kun-gribekrog-og-faldskaerm/feed/ 0
Anmeldelse: Holdbaseret shooter fra skaberne af Left 4 Dead mangler balancering http://techzen.dk/anmeldelse-holdbaseret-shooter-fra-skaberne-af-left-4-dead-mangler-balancering/ http://techzen.dk/anmeldelse-holdbaseret-shooter-fra-skaberne-af-left-4-dead-mangler-balancering/#respond Fri, 06 Mar 2015 07:01:54 +0000 http://techzen.dk/?p=554 Et sted i en ikke nærmere specificeret fremtid har menneskeheden, eller noget der ligner, koloniseret planeter i lange baner i en fjern galakse. Det går nogenlunde fint, indtil de lander på planeten Shear, der udover at være rig på råstoffer og et sprudlende dyreliv også gemmer på en hemmelighed: monstre i lange baner.

Det er nogenlunde den historie, der er at finde i Evolve. Spillet starter, uanset hvordan du vælger at spille, med fire helte, der netop er ankommet til planeten for at redde kolonisterne fra de nyopståede monsterangreb.

Mere historie er der sådan set heller ikke brug for. Evolve starter som spil i takt med, at de fire helte lander og øjeblikkeligt kastes ud i jagten på den nærværende trussel. De fire helte består af Assault-klassen, hvis primære job er at gøre skade på monstret. En Medic, der kan lappe holdkammeraternes sår sammen, når det går heftigt for sig. En Trapper, hvis job i grove træk er at finde monstret og sløve det ned og ikke mindst at bruge den såkaldte Mobile Arena, der lukker monstret inde på et mindre område. Sidst, men ikke mindst, er der Support-klassen, som har en række værktøjer, deriblandtmuligheden for at gøre hele gruppen usynlig i en mindre periode, muligheden for at beskytte holdkammerater fra skade og selvfølgelig også muligheden for at uddele skade selv.

2K_Evolve_StudioTour_Defend3

Som størrelsesforholdet viser, skal der samarbejde til for at slå Evolves monstre. Klik for at se større billede.

Der er som udgangspunkt tre “versioner”, eller jægere, i hver klasse. Medic-klassen klassen starter for eksempel med figuren Val, der er udstyret med tre specifikke værktøjer. Projektiler fra hendes snigskytteriffel fremkalder svage punkter på monstret, og rammer holdkammeraterne dem, tager monstret mere skade. Derudover har hun en bedøvelsespistol, der sløver monstret ned og gør det muligt for hele holdet at registrere dets position, uanset om det gemmer sig bag bjerge eller lignende. Men det primære værktøj er en form for strålepistol, der regenererer sit mål. Hun har desuden – sammen med alle sine holdkammerater – mulighed for at heale alle omkringværende helte, men der går lang tid, før den kan bruges igen, og radiussen er meget kort.

Den anden figur i Medic-klassen, der låses op for, er Lazarus, som går radikalt anderledes til værks. Hans snigskyttegevær har samme funktion som Vals, men det kan til gengæld affyre omkring ti skud af på samme tid, som det tager Val at affyre et enkelt. Han kan gøre sig usynlig og har som en tredje evne mulighed for at genoplive faldne kammerater, uden at de straffes for det. Heltene mister typisk omkring 20 % af deres livskraft, når de genoplives, og dør permanent tredje gang, de falder. Med Lazarus på holdet er det problem væk – på bekostning af muligheden for direkte at regenerere holdkammerater.

2K_Evolve_StudioTour_TeamC_Cabot_Damage_Amp

Det gælder om at få benene på nakken, når Evolves monstre er efter dig. Klik for at se større billede.

Caira gør sin entré som den tredje Medic, men hun går lidt anderledes til værks. Hun er udstyret med en granatkaster, der enten skyder med napalm eller kan regenerere helte. Det er en herlig måde at hjælpe holdkammeraterne på. Giver et monster problemer, kvitterer hun med en granat. Hendes tredje personlige træk er et adrenalin-sus til hele holdet.

2K_Evolve_StudioTour_TeamC_Caira2

Caira udfører sin lægegerning med en granatkaster. Klik for at se større billede.

Alle klasserne har lignende variation, inklusive monstrene, der også findes i tre varianter. Goliath lever op til sit navn og er en hurtig og velvoksen krabat, der kaster med klippestykker, spyr ild og lander sit tonstunge korpus på jægerne for at gøre skade. Kraken er et flyvende monster, der gør hovedparten af sin skade på afstand, og det sidste monster, Wraith, er en flyvende, teleporterende og irriterende hurtig krabat, der med sylespidse kløer kan rive et hold af helte til konfetti på rekordtid.
Der er allerede annonceret både flere helte og monstre via tilkøbspakker, hvilket giver os en bittersød smag i munden. Sød, fordi mere variation altid er godt, og fordi Evolve på den facon stadig vil lade spillere uden tilkøbspakkerne spille sammen med de kommende helte. De kan bare ikke selv tage styringen over dem. Bitter, fordi prisen for de nye helte ser ud til at være unødvendigt høj, især fordi spillet indledningsvist kun indeholder 12 baner. Så der kan argumenteres for, at basisindholdet virker lidt speget.

Spillets store feature er Hunt, som er den helt basale version, hvor de fire helte lander på en planet og øjeblikkeligt kastes ud i jagten på monstret. Deres formål er simpelt: Dyret skal dø. Spiller man monster, er der to måder at vinde på. Enten dræber man de fire helte, eller også kan man spise sig stor og stærk på det lokale dyreliv, indtil man når tredje niveau og kan destruere et specifikt mål på banen. Målet er fastlagt, så man kan roligt regne med, at jægerne ligger godt forskanset og venter på én.

Derudover er der et par varianter. I Nest er seks æg strøet ud over banerne. Hvis jægerne får destrueret dem alle, har de vundet. Som monster kan man til gengæld udklække et æg og drage på jægerjagt med sin nye lille ven. I Rescue er ni kolonister strøet ud over banerne. Jægerne kan vinde ved at redde fem, og monstret kan vinde ved at dræbe fem.
Den sidste variant er Rescue, hvor monstrene er i fuldt angreb. Kolonisterne sidder klar i et rumskib over planeten. Jægerne skal holde monstrene stangen, indtil kolonisterne slipper væk.

2K_EVOLVE_WRAITH_SCREENSHOT_2

Spillets tredje monster, Wraith, er en sand dræber i hænderne på en taktisk anlagt spiller. Klik for at se større billede.

Så det er ikke variation, der mangler i Evolve, som udgør en enorm bunke kombinationer af helte, monstre og spiltyper. Der, hvor malingen begynder at krakelere, er imidlertid i balanceringen. Når man som ny spiller kommer til, er der ofte lidt rod med at få holdet til at udføre deres opgaver korrekt. For igen at bruge Medic-eksemplet, så vil de nærmest per definition være hovedmålet for ethvert monster. Så hvis ikke holdet støtter op om deres Medic, holder monstret på afstand og sørger for skjold og usynlighed, står hele holdet hurtigt med fletningerne i postkassen.

Konklusion
Evolve kræver holdspil i en hidtil uset grad på jægersiden. Ellers kommer man ikke langt. Læg dertil, at monstrene er så forskellige, at visse kombinationer af jægere nærmest er ubrugelige i kampen mod dem, og så kan det ofte blive lettere frustrerende at spille med og mod tilfældige mennesker online. Det problem bliver straks mindre, når der spilles med venner. Men det har allerede resulteret i, at mange spillere simpelthen vælger at hoppe fra, når de ser den kombination af monstre og jægere, de skal duellere mod. Andre vælger at spille mod og med computerstyrede figurer, indtil de har låst op for alle helte og fået dem op i den stærkere ende af skalaen.

Evolve skal have ros for sine idéer og den helt rå energi og morskab, der ligger i spillet, når alt lykkes. Men det skal bestemt også have ris med på vejen for en balancering, der i en alt for stor mængde af spillets kombinationer af jægere og monstre simpelthen ikke fungerer, som den skal.

Game On / Game Over
+ Smukt design
+ Stor variation i jægere

– Problematisk balancering
– Høj pris for nye monstre og jægere
– Kun tolv baner

Andre TechZen-skribenter mener:

Søren Moldaschl (PS4): “Evolve ville være et fantastisk spil til lokal multiplayer med vennerne – f.eks. 4 jægere i split-screen på én skærm mod monsteret. Men der er ingen split-screen. Overhovedet. Du må enten aftale at mødes med vennerne online eller tage til takke med tilfældige fremmede – i et spil hvor teamwork er alfa og omega. Hvis Evolve skal udvikle sig på sigt, skal der være en “gulerod” til at holde på trofaste spillere, men at dømme ud fra postyret omkring DLC til spillet, ser det ud til, at spillerne selv må betale for at få stillet sulten – eller vælge at gå utilfredse fra bordet.”

Kenneth Nygaard Knudsen (pc): ”Evolve kan være skægt og nervepirrende – hvis både jægere og monster styres af spillere med Evolve-rutine. En lidt ensformig affære bliver det dog relativt hurtigt, især Skirmish/Hunt følger ofte samme opskrift, og jeg er i tvivl om, hvorvidt Evolve svigter på langtidsholdbarhed. Evolve er efter min opfattelse en blandet pose bolsjer: Oplevelsen svinger mellem fremragende, når alle udfylder deres roller, og forvirrende hvis man indtager Shear sammen med de forkerte spillere.”

Titel og platform: Evolve (anmeldt på pc – fås også til PS3, PS4, Xbox 360 og Xbox One)
Udvikler: Turtle Rock Studios
Udgiver: 2K Games
Tak til Nordic Game Supply for levering af spillet til pc og PS4

]]>
http://techzen.dk/anmeldelse-holdbaseret-shooter-fra-skaberne-af-left-4-dead-mangler-balancering/feed/ 0
Chromecast-understøttelse på vej til VLC 3.0 http://techzen.dk/chromecast-understoettelse-paa-vej-til-vlc-3-0/ http://techzen.dk/chromecast-understoettelse-paa-vej-til-vlc-3-0/#respond Sun, 22 Feb 2015 15:03:04 +0000 http://techzen.dk/?p=542 Chromecast er en god og alsidig løsning til dig, der enkelt og billigt (enheden koster under 300 kr.) gerne vil streame video fra din computer eller smartphone/phablet/tablet til fladskærms-tv’et.

Chromecast-understøttelsen er nemlig på vej i VLC 3.0, så alt, den alsidige afspiller kan håndtere, også kan finde vej trådløst til fladskærmen.

Vi er store fans af VLC Media Player, der håndterer formater såsom DivX, Xvid, Mov og MKV m.m. Udviklerne har tænkt sig at tilføje Chromecast-understøttelsen som et såkaldt output-modul under ‘Stream Output’. Fra VLC vil du altså kunne “caste” video til Chromecast.

Vi spår den nye funktionalitet i VLC Media Player stor succes, som især vil være relevant for dem, der opbevarer mange film og tv-serier lokalt i forskellige filformater.

Vi skal ikke komme nærmere ind på, hvordan brugerne har fået fat på de mange filer, men nøjes med at konkludere, at det er en længe ventet udvidelse af den efterhånden flotte mængde apps og programmer, der understøttes af Googles vidunder-stick.

VideoLan-udvikleren Felix Paul Kühne har fortalt, at der bliver arbejdet på Chromecast-muligheden for versionerne af VLC til iOS, Windows, Linux, Mac og Android. Dog ventes det, at muligheden først kommer til iOS, da Android-versionen af VLC endnu er i beta-fasen.

Kilde: Pocket-lint

]]>
http://techzen.dk/chromecast-understoettelse-paa-vej-til-vlc-3-0/feed/ 0
Sådan vil Lenovo fjerne Superfish-adwaren http://techzen.dk/saadan-vil-lenovo-fjerne-superfish-adwaren/ http://techzen.dk/saadan-vil-lenovo-fjerne-superfish-adwaren/#respond Sun, 22 Feb 2015 09:50:10 +0000 http://techzen.dk/?p=529 For nylig kom det frem, at verdens største pc-producent, Lenovo, siden midten af 2014 har præinstalleret computere med et stykke adware, Superfish. Det har der været skrevet mangt og meget om hos nogle af verdens største medier, bl.a. hos Forbes, CNN m.m. Du kan læse Lenovos officielle svar her.

Ifølge Lenovo har værktøjet dybest set en fornuftig målsætning, idet Superfish viser annoncer, der giver forbrugere nem adgang til de laveste priser på de produkter, de søger efter.

Vi må erklære os dybt uenige i, at Lenovos formål fundamentalt set har været godt. Det kræver ikke en forskerbaggrund at regne ud, at alt lige fra bloatware til adware og malware i bund og grund ikke skal komme i nærheden af vores computere. Og da slet ikke en computer, vi har betalt for.

Smuthul kan udnyttes af hackere
Superfish viser endnu flere annoncer på de websider, du besøger, og det burde i sig selv forbydes. Endnu værre er det dog, at Superfish piller ved et https-certifikat, der åbner et sikkerhedshul i de computere, softwaren er installeret på, der kan udnyttes af cyberkriminelle.

Én ting er, at brugeren bliver ulejliget med endnu flere reklamer, men når det samtidig skaber et sikkerhedshul, er det ikke længere blot en bommert – det er ganske enkelt uforsvarligt

Vores egne erfaringer med Lenovo, der for mange år siden opkøbte IBM’s computerdivision, har ellers generelt været gode, og derfor er det kun endnu mere trist, at det her er sket.

Hent værktøjet her
Nu har Lenovo så udgivet et værktøj, der lover at fjerne adware-programmet permanent.

Du kan hente værktøjet, der automatisk fjerner den uønskede software fra din Lenovo-computer, her.

Som DR.dk også har påpeget, solgte Lenovo i fjerde kvartal, 2014 knap 16,8 mio. computere globalt, alt inklusive, ifølge Gartner.

]]>
http://techzen.dk/saadan-vil-lenovo-fjerne-superfish-adwaren/feed/ 0
Anmeldelse: Spilgnaver fra Turtle Beach stryger lige i fælden http://techzen.dk/anmeldelse-spilgnaver-fra-turtle-beach-stryger-lige-i-faelden/ http://techzen.dk/anmeldelse-spilgnaver-fra-turtle-beach-stryger-lige-i-faelden/#respond Thu, 19 Feb 2015 16:44:55 +0000 http://techzen.dk/?p=512 Turtle Beach Grip 500: Turtle Beach er kendt for headsets og lydkort, der henvender sig specielt til computerspillere. Nu gør det amerikanske firma så entré på det attraktive marked for spilmus og –tastaturer, der fortsat vokser i volumen år for år.

Turtle Beach har lanceret to tastaturer og skrivebordsgnavere, der skal tage kampen op med etablerede producenter såsom SteelSeries, Razer, Logitech og Corsair. Vi har testet den dyreste af de to mus, Grip 500.

turtlebeach_grip500_2

Grip 500 er – sammen med Grip 300 – første bud på en spilmus fra Turtle Beach. Klik for at se større billede.

Førstehåndsindtryk
Grip 500 leveres i en simpel pakke, der kun indeholder mus og vejledning. End ikke en driver medfølger. Det er dog ikke et problem, da det efterhånden er obligatorisk at hente den nyeste driver online, når hardware erhverves.

Musen har et relativt enkelt udtryk modsat nogle af de funktionsspækkede modeller, der ellers præger markedet. Selve overfladen er udført i en slags blød plast, der giver et godt og ergonomisk greb om musen, og som føles behageligt selv ved timelange sessioner i spillet.

I løbet af testperioden er flere kommet forbi skrivebordet for at knytte næven om Grip 500, og reaktionerne på dens ergonomi har været blandede. Denne anmelder har intet problem med, at musen er relativt høj over ryggen, men vi fik ved enkelt lejligheder den stik modsatte feedback fra andre – at den var svær at holde ordentligt om. Ergonomisk må det altså komme an på en subjektiv vurdering, om Grip 500 klarer skærene.

Lysshow med mangler
Turtle Beach er også sprunget ombord på trend-toget, der nærmest dikterer, at pc-tilbehør skal være oversået med blinkende lys og lamper i alle regnbuens farver.

turtlebeach_grip500_5

Ergonomisk deler Grip 500 vandene. Klik for at se større billede.

Det er dog ærgerligt, at man kun kan skifte farve på lyset i scroll-hjulet og ikke på Turtle Beach-logoet såvel som bag gitteret forrest på musen. Det ville ellers have givet et mere harmonisk og gennemført look. Ikke desto mindre er det en god idé, at man kan associere de forskellige profiler med farver, så man ikke er i tvivl om, hvilken der er aktiv. Turtle Beach burde dog have fulgt ideen til dørs.

Indstillingsmuligheder
Grip 500 er udstyret med seks programmérbare knapper. De to standardknapper, tre knapper på siden og så det klikbare scroll-hjul. Derudover har Grip 500 to profilknapper: én over scroll-hjulet, til at skifte mellem forskellige dpi-indstillinger (dots per inch – måleenhed for sensorhastigheden), samt én under musen til at skifte mellem de i alt fem forskellige, grundlæggende profiler, der gør det muligt at indstille bl.a. følsomhed, funktioner og lys. Profilerne lagres i den interne hukommelse, hvilket er en fordel, hvis du ofte skifter mellem fysiske computere og/eller operativsystemer.

turtlebeach_grip500_3

Lasersensoren fra Avago er godkendt. Klik for at se større billede.

Grip 500 vejer kun 105 gram, og vægten kan ikke forøges. Det kan være et problem for spillere, der ønsker en gnaver med mere pondus. Musen er nemlig til den lette side.

De forskellige dpi-profiler kan frit indstilles fra 100 dpi til 8.200 dpi i intervaller af 50. Umiddelbart kender vi den benyttede Avago 9800-lasersensor fra Roccat Savu, Cooler Master Havoc og Corsair Vengeance M65. Sensoren leverer en glimrende præcision og giver ikke anledning til brok.

Samtidig kan der rettes på Report Rate (frekvensen for, hvor ofte musen kommunikerer med pc’en), dobbeltklik-hastighed og hvor højt musen skal løftes fra måtten, før den ikke længere registrerer bevægelser. Sidstnævnte kan indstilles fra 0,5 mm til 2,5 mm.

Forældet software
Softwaren er uheldigvis udstyret med en utidssvarende brugergrænseflade. Konkurrenterne gør meget ud brugergrænseflade og software, men årsagen skal i dette tilfælde nok tilskrives, at dette er en af Turtle Beachs første mus på markedet. Ikke desto mindre er det ærgerligt, for det føles nærmest som tage en tidsmaskine tilbage til spilmusens stenalder.

Modsat de fleste andre producenter, der lader dig konfigurere samme producents produkter i samme applikation, er Turtle Beach også gået imod tidens trend: Har du også et Turtle Beach-headset, kræver det særskilt software.

TB_EarForceAudioHub_ZT_0000_GAME PRESETS.jpg

Softwaren og dens brugergrænseflade gør ikke musen en tjeneste. Klik for at se større billede.

Falder igennem
Selv om vi valgte at se bort fra musens fejl, ville prisskiltet på knap 600 kr. stadig være en udfordring. Det er ganske enkelt for pebret set i forhold til, hvad Turtle Beach leverer.

Turtle Beach har bevæget sig ind på et konkurrencepræget marked, hvor du kan finde prøvede mærker, der i samme prisklasse leverer mere funktionalitet og mere poleret software. Vi håber, kommende udspil fra Turtle Beach bliver mere gennemførte, for den første mus fra Turtle Beach må betegnes som en decideret ”ommer”.

Plus:
+ Fornuftig ergonomi
+ Gode DPI-indstillingsmuligheder

Minus:
– Pris
– Få knapper
– Software og brugergrænseflade
– Kun muligt at skifte farve på lyset i scroll-hjulet

Karakter: 2/6

]]>
http://techzen.dk/anmeldelse-spilgnaver-fra-turtle-beach-stryger-lige-i-faelden/feed/ 0
Anmeldelse: Razer Leviathan vil indhylle dig i baspræget gaming-lyd http://techzen.dk/anmeldelse-razer-leviathan-vil-indhylle-dig-i-baspraeget-gaming-lyd/ http://techzen.dk/anmeldelse-razer-leviathan-vil-indhylle-dig-i-baspraeget-gaming-lyd/#respond Tue, 17 Feb 2015 06:02:59 +0000 http://techzen.dk/?p=491 Razer, der i særdeleshed er kendt for deres tastaturer og mus til gamere, arbejder i stigende grad også inden for relaterede produktkategorier. Vi har i nyere tid bl.a. været vidne til den bærbare gaming-pc Blade og Android-konsollen Forge TV.

Nu har Razers ingeniører så fremmanet Leviathan – et såkaldt soundbar-system (på dansk “lydbjælke”), som vi har testet i løbet af de seneste uger. Razer har for vane at navngive deres lydprodukter efter monstre, og i Leviathans tilfælde henvises der til det mytologiske havmonster fra Det Gamle Testamente.

Lydbjælken har således en ambition om at indhylle dig i et hav af simuleret 5.1-surroundlyd. Fra første færd hersker der ingen tvivl om, at subwooferen er det sande monster. Mere om det nedenfor.

Razer_Leviathan_7

Leviathan er et alsidigt bæst, der velvilligt spiller sammen med alt fra konsollen til Blu-ray-afspiller, tv”er og mobile enheder. Klik for at se større billede.

Tæt på havets monster
Leviathan har en vejledende pris på 1.595 kr. og består af en kompakt lydbjælke med 5.1-kanalers virtuel surroundlyd. Den kan placeres under computerskærmen og indstilles i tre vinkler i forhold til bordfladen (0, 15 og 18 grader) ved hjælp af de medleverede fødder, hvis du gerne vil have fornemmelsen af, at våbenilden strejfer dit ansigt.

Lydbjælken kan dog også placeres under tv’et, hvor udvalget af indgange – der er både optisk og AUX-lydindgang såvel som et almindeligt 3,5-tommers jackstik – gør det muligt at bruge den med alt lige fra Xbox One og PS4 til Blu-ray-afspilleren og dit tv.

Med Bluetooth 4.0 aptX har du endvidere mulighed for at streame musik fra dine Bluetooth-enheder i særdeles høj kvalitet. aptX-teknologien lover nemlig at transmittere din musik trådløst uden at gøre indhug i lydkvaliteten.

Inden i monsteret
Vi lader os sluge af Leviathan og finder fire højtalerenheder i maven på bæstet: to 2,5-tommers fuldtoneenheder og to 0,74-tommers diskantenheder. Den dedikerede subwoofer er bestykket med en nedadvendt 5,25-tommers enhed.

Razer_Leviathan_6

Hvis lydbjælken ser sådan her ud, har du gjort noget forkert… Klik for at se større billede.

Der er ikke ligefrem tale om en designperle, men er du generelt fan af Razers stil, vil du sikkert også vende tommelfingeren opad denne gang. Leviathan vil passe fint ind på kontoret eller drengeværelset sammen med gaming-desktop’en, men i stuen tror vi næppe, at Leviathan scorer højt på den vigtigste skala af dem alle: WAF (Wife Acceptance Factor).

Monsteret slippes løs
Vi har testet Leviathan i film, spil og musik – både med lydbjælken monteret foran vores pc-monitor og som ledsager til stuealteret. Overordnet set er vi positivt stemte over for Leviathan, der leverer meget og klar lyd – dvs. et højt lydniveau uden forvrængning – såvel som en tung og fremtrædende bas, til en rimelig pris.

Den markante basgengivelse er kendetegnende for mange af Razers lydprodukter og vil især falde i god jord hos gamerne, der foretrækker eksplosioner og våbenild gengivet så voldsomt som muligt, mens det er mindre ideelt til gengivelse af fx musik.

Lydbjælken kan gengive simuleret 5.1 surroundlyd vha. Dolby Virtual Speaker og Dolby Pro Logic II, hvorved stereolyd opgraderes til seks (5 + 1) “virtuelle” kanaler – læs mere om, hvordan det fungerer her. Det virker i teorien, men i dette tilfælde var der ikke nogen klar separation mellem de enkelte kanaler hverken med højtalerbjælken på klods hold eller på større distance. Det var sågar svært at skelne mellem venstre og højre kanal.

Razer_Leviathan_3

Tilslutningsmulighederne er fremragende, og Levitathan kan både indtage stue såvel som kontor. Klik for at se større billede.

Nogen “ægte” 5.1-surroundoplevelse kan Leviathan altså ikke levere. Det er ikke nødvendigvis altafgørende i film eller til almen brug, hvor klarhed og fylde typisk prioriteres højere, men i en spilgenre som fx FPS (First Person Shooter) er det altafgørende med klar separation, så lyden hjælper dig med at lokalisere fjenderne på den virtuelle slagmark, inden de får ram på dig.

Prisen taget betragtning er det dog en smule urimeligt at klage for meget, og her får du alt andet lige meget for pengene – selv om oplevelsen ikke tangerer ægte hi-fi.

Selv store monstre har deres svagheder
Det har trukket ned i vores bedømmelse, at Razer ikke har valgt at inkludere en fjernbetjening. Du er derfor nødt til at indstille lydniveau og lydkilde manuelt med knapperne på bjælkens overside. Knapperne er tilmed svære at se – særligt i et halvmørkt lokale – og det vil nok være en tilbagevendende frustration for de fleste.

Det trækker også ned, at lydbjælken slukker automatisk efter godt 20 minutters inaktivitet. Havde en fjernbetjening været medleveret, kunne vi delvist have tilgivet det, men du er nødt til at gå hen til bjælken igen, hver gang den er blevet slukket automatisk, og det er trættende i længden.

Dommen over bæstet
Den vejledende pris på 1.595 kr. er godkendt i og med, at Leviathan leverer en fornuftig allround-oplevelse til spil, film og musik, samtidig med at den kan kobles til langt det meste.

Designet giver ikke denne anmelder anledning til at bruge den i stuen på permanent basis, men det kan ikke benægtes, at de 60 watt i alt (30 watt fra lydbjælken og 30 watt fra subwooferen) opgraderer den oftest magre lyd fra fladskærmens indbyggede højtalere ret så eftertrykkeligt.

Razer Leviathan ender samlet set på karakteren 4 ud af 6. Hvis Razer havde lagt lige så meget arbejde i at gøre monsteret adræt som i at give det store tænder, var Leviathan nok svømmet op på et flot femtal.

Plus og minus
+ Tilslutningsmuligheder
+ Fornuftig prissætning / meget for pengene

– Virtuel surround mangler præcision
– Må undvære fjernbetjening

Karakter: 4 ud af 6

Læs mere om lydbjælken her.

]]>
http://techzen.dk/anmeldelse-razer-leviathan-vil-indhylle-dig-i-baspraeget-gaming-lyd/feed/ 0
Dying Light – udøde om dagen, udødelige om natten http://techzen.dk/dying-light-udoede-om-dagen-udoedelige-om-natten/ http://techzen.dk/dying-light-udoede-om-dagen-udoedelige-om-natten/#respond Thu, 12 Feb 2015 19:15:13 +0000 http://techzen.dk/?p=414 Intet nyt under solen – eller?
Zombier forgår som bekendt ikke let, og de seneste års konstante strøm af udøde i underholdningsbranchen ser ikke ud til at stoppe lige foreløbig. Den polske spiludvikler Techland, der blev et kendt navn med Call of Juarez, har allerede erfaring med digitale zombier. I 2011 udkom således Dead Island, et relativt forglemmeligt spil solgt på en uforglemmelig trailer.

Dying Light læner sig op ad sin forgænger – på godt og ondt – og låner tilmed en hel del gameplay-elementer fra andre spil. Resultatet er et spil, der svarer lidt til et påskeæg i hænderne på en landskabsmaler – præget af smukke detaljer og solidt håndværk, men det virker bekendt og føles hult.

Resultatet er et spil, der svarer lidt til et påskeæg i hænderne på en landskabsmaler – præget af smukke detaljer og solidt håndværk, men det virker bekendt og føles hult.

Den har vi hørt før…
Du er Kyle Crane, et stereotypisk amerikansk, hvidt muskelbundt, der er blevet sendt ud for at infiltrere karantænezonen i den fiktive by Harran (inspireret af den historiske tyrkiske by af samme navn) og finde en person i besiddelse af hemmelige oplysninger, der kunne bringe din organisation, GRE (Global Relief Effort) i vanære.

dying_light_ps4_screenshot1

Turismen er død i Harran – men flot er byen dog stadig. Klik for større billede.

Efter en dårlig faldskærmslanding i Harran bliver du overfaldet af en bande, der jages på flugt af zombier, alt imens du bliver reddet af to andre overlevende og bragt med til deres tilflugtssted. Du får hurtigt vundet deres tillid, og efter en kort guidet løbetur bliver du kastet for zombierne som en af “de gode”.

Det er et tyndt plot, et fænomen der desværre stadig er alt for typisk i computerspil, og efter 10-15 minutter står det klart, at det ikke blot er historien, den er gal med – originalitet er noget, man må lede langt efter i næsten enhver henseende. Dying Light gør rigtig mange ting godt – problemet er bare, at det virker identitetsforladt (eller -forvirret), fordi det ikke tør stå på egne ben.

Gammelt stof, nye klæder
Da Techland kom under vingerne på WB Games var de angiveligt glade for den ”kreative frihed”, som det affødte – derfor er det en anelse underligt at se, hvordan Dying Light låner med arme og ben fra andre spil.

Parkour – eller ”free running” – er et centralt element i Dying Light, hvorfor beskrivelsen ”Mirror’s Edge med zombier” er nærliggende. Har du prøvet nogle af de største titler de seneste par år, vil du dog sandsynligvis også kunne genkende komponenter fra Far Cry-serien, Fallout-serien og sågar Red Dead Redemption for bare at nævne et par stykker.

dying_light_ps4_screenshot2

Du optjener forskellige typer erfaringspoint bl.a. ved at udføre missioner, løbe og tæve zombier – de bruges til at købe nye færdigheder. Klik for større billede.

Der er som sådan ikke nogen grund til at genopfinde den dybe tallerken, men Dying Light har så travlt med at efterligne og spænde over genrer, at det i sidste ende er lige så forglemmeligt som sin forgænger. Det er ærgerligt, for spillet er på ingen måder decideret dårligt, men man sidder ofte med en følelse af, at det kunne have været noget helt specielt.

Bortset fra nogle indledende problemer med pc-versionen (en tendens der desværre rammer mange moderne spiltitler, der er udviklet og optimeret primært til spillekonsoller) lever Techland op til sit navn – der er helt styr på den tekniske del. Dying Light er ganske enkelt umådeligt flot.

Alt lige fra belysningen til teksturerne skriger af realisme, og lydkulissen gør sit for at skabe en uhyggelig stemning – hvad enten det er en klirren fra en flaske på jorden eller skrig i det fjerne, sidder man næsten hele tiden med en urolig fornemmelse af, at det er bedst at holde sig i bevægelse.

dying_light_ps4_screenshot3

”It was like that, when I got here…” Klik for større billede.

Om natten bliver der vendt op og ned på hierarkiet, og opholder du dig uden for en af de sikre zoner, må du være beredt på at flygte over hustagene.

Forskelligt som dag og nat
Ud over zombier er Harran befolket af både skøre typer og postapokalyptiske stereotyper. Der er ikke meget kulør på persongalleriet, men når mørket falder på, sker der til gengæld ting og sager med byens hvileløse ”beboere”. Om natten bliver der vendt op og ned på hierarkiet, og opholder du dig uden for en af de sikre zoner, må du være beredt på at flygte over hustagene, hvis de skræmmende stærke og hurtige ”volatiles”, ”night hunters” og andre superzombier opdager dig og sætter jagten ind.

dying_light_ps4_screenshot4

Der er væsentligt mere bid i zombierne om natten. Klik for større billede.

Det står i skarp kontrast til de nærmest komiske ”almindelige” zombier, der vælter rundt i gaderne og falder over hinanden. De bliver hurtigt til forhindringer eller omvandrende boksebolde, som du forsøger at tæve på nye og underholdende måder, efterhånden som du lærer nye færdigheder. Dying Light er kort sagt uensartet og svinger stemningsmæssigt som et pendul mellem Dead Rising og The Walking Dead.

Online kan Dying Light faktisk være rigtig sjovt – hvis du selv er villig til at slå hjernen fra.

Underholdning uden substans
Der har på det seneste været en bølge af såkaldte “open world”-spil, og det ser ikke ud til, at den stopper lige foreløbig. Det lader til at være en populær misforståelse, at en åben spilverden i sig selv er et kvalitetsstempel – ja sågar et must så snart en udvikler har et vist budget.

Der er masser at lave i Harran, men såvel den kreative nedslagtning af zombier som sidemissionerne bliver hurtigt ensformige. Hvor megen morskab du får ud af Dying Light, afhænger i sidste ende af, hvilke forventninger du har på forhånd. Håber du på en helstøbt, intens og karakterdrevet spiloplevelse i stil med The Last of Us, vil du nok blive skuffet.

dying_light_ps4_screenshot5

Er du træt af våben, der konstant går i stykker? Send zombierne på flyvetur med et godt gammeldags dropkick. Klik for større billede.

Er du til gengæld blot ude på at more dig med at hoppe rundt på hustage og lege kispus med zombier, så er der mange timers underholdning at finde her. Falder du inden for sidstnævnte kategori, anbefales det, at du inviterer vennerne med – sandkasser er som regel sjovest, når man har andre at lege med, og Harran er ingen undtagelse.

Op til fire spillere kan spille sammen online og følge kampagnen samt fuldføre sidemissioner sammen eller konkurrere i forskellige tilfældigt genererede minispil undervejs, såsom ”hvem kommer først til punkt X på kortet” eller ”hvem slår flest zombier ihjel, inden tiden udløber”. Du kan også invadere andre spillere som en af nattens superzombier i ”Be the Zombie”. Online kan Dying Light faktisk være rigtig sjovt – hvis du selv er villig til at slå hjernen fra.

Dying Light er testet til PlayStation 4 og pc.

]]>
http://techzen.dk/dying-light-udoede-om-dagen-udoedelige-om-natten/feed/ 0
Guide: Skyd genvej og prøv Windows 10 allerede nu http://techzen.dk/saadan-installerer-du-nemt-windows-10-fra-en-usb-noegle/ http://techzen.dk/saadan-installerer-du-nemt-windows-10-fra-en-usb-noegle/#respond Wed, 11 Feb 2015 14:48:49 +0000 http://techzen.dk/?p=60 Windows 8 og det efterfølgende 8.1 har som bekendt fået så mange kritiske røster med på vejen, at styresystemet efterhånden lider under en stigmatisering, der vækker minder om folkets dom over Windows Millennium Edition og Vista.

Det er derfor ingen overraskelse, at Windows 10 er ventet af mange. Ikke mindst Microsoft selv. Styresystemet, der bliver gratis for kunder med Windows 7- og 8-licenser, lander ifølge Microsoft “engang i 2015”.

Her på TechZen ser vi frem til at fælde dom over styresystemet, når det ankommer. Du behøver imidlertid ikke vente til lanceringen med at få et solidt førstehåndsindtryk af styresystemet. Det første såkaldte Windows Technical Preview (WTP) udkom tilbage i september sidste år, og der er løbende kommet nye preview-udgaver af Windows 10. I slutningen af sidste måned landede det første consumer preview build, som du kan hente, hvis du tilmelder dig Microsofts Windows Insider-program.

Herunder guider vi dig til, hvordan du nemt og hurtigt henter ISO-filen, hvad enten du ønsker en 32- eller 64-bit udgave af Windows 10, overfører installationsfilerne til en USB-nøgle og får ekspederet den ufærdige version af styresystemet ind på harddisken. Dog skal de sædvanlige forholdsregler – ifølge Microsoft – tages: Du er ikke garanteret problemfri a5fvikling, og du gør klogt i at have nogenlunde forstand på computere, inden du går i gang. Som Microsoft selv formulerer det – med et glimt i øjet: “Det er ikke for sjov, at vi siger, du skal være ekspert. Så hvis du tror, at BIOS er et nyt plantebaseret brændstof, er Tech Preview måske ikke det rigtige for dig.”

 

Det er ikke for sjov, at vi siger, du skal være ekspert. Så hvis du tror, at BIOS er et nyt plantebaseret brændstof, er Tech Preview måske ikke det rigtige for dig.

 

Det skal du bruge

1. Windows 10 Technical Preview – hentet fra Microsoft som ISO-fil (vælg 64-bit-udgaven, hvis din computer har mere end fire gigabyte hukommelse)

2. Et stykke software, der med udgangspunkt i din ISO-fil kan skabe en  bootable USB-nøgle, altså en lagerenhed din computer kan boote fra. Du kan fx bruge det gratis værktøj Rufus

3. En USB-nøgle på fire gigabyte, hvis du har kastet dig over 32-bit-udgaven – og otte gigabyte, hvis du har valgt 64-bit.

Sådan gør du

Trin 1: Indsæt din USB-nøgle i en ledig USB-port. OBS: Alle filer bliver slettet, så husk at gemme feriebillederne et andet sted, inden du går i gang.

Trin 2: Find og kør programmet ‘Rufus’, som du hentede tidligere.

Rufus_1

Trin 3: Naviger frem til punktet “Create bootable disk using” i programvinduet og vælg “ISO Image” i drop-down-menuen. De øvrige indstillingsmuligheder skal være som på skærmbilledet i højre side.

Trin 4: Klik på ikonet, der forestiller et optisk medie, og naviger frem til lokationen, hvor du har placeret ISO-filen, og klik start. Dernæst starter en automatiseret proces, hvor den grønne proceslinje nederst til sidst viser, at Rufus har gjort sit arbejde.

Trin 5: Tjek evt., at alle filer er skrevet korrekt til USB-nøglen. Det gør du ved at åbne USB-nøglen via Windows-værktøjet ‘Stifinder’.

Trin 6: Hvis du er sikker på, at du kan formattere computeren uden at miste vigtige filer, skal du nu genstarte maskinen. Gå ind i BIOS under opstart (tryk gentagne gange på ‘Delete’-knappen umiddelbart efter opstart) og vælg USB-nøglen som primæt boot-enhed. Nu er du sikker på, at computeren starter fra USB-nøglen – og dermed installerer Windows 10 på rekordtid. Gem indstillingerne og genstart.

God fornøjelse med Windows 10!

 

 

 

]]>
http://techzen.dk/saadan-installerer-du-nemt-windows-10-fra-en-usb-noegle/feed/ 0
Geforce er klar til Evolve http://techzen.dk/geforce-er-klar-til-evolve/ http://techzen.dk/geforce-er-klar-til-evolve/#respond Wed, 11 Feb 2015 13:28:39 +0000 http://techzen.dk/?p=408 Nvidia har nu udgivet deres officielle og Windows-godkendte driver til Evolve. Med 347.52-driveren understøttes SLI i Turtle Rocks nye assymetriske multiplayer-spil, hvor fire spillere sættes over for et monster på størrelse med et parcelhus, der tilmed udvikler sig undervejs.

Driveren indeholder også forbedret ydelse til en hel række nyere spil, deriblandt GRID: Autosport, Alien: Isolation, Dragon Age: Inquisition, Metro: Last Light, The Crew, Far Cry 4 og Assassin’s Creed Unity. På den lidt ældre side får Bioshock Infinite, Warthunder og Crysis 3 også lidt kærlighed fra Nvidia med den nye driver.

Driveren kan findes på Nvidias website www.nvidia.com, eller gennem Nvidia Geforce Experience.

]]>
http://techzen.dk/geforce-er-klar-til-evolve/feed/ 0
VESA kridter banen op til 8K-standarden http://techzen.dk/vesa-kridter-banen-op-til-8k-displaystandarden/ http://techzen.dk/vesa-kridter-banen-op-til-8k-displaystandarden/#respond Tue, 10 Feb 2015 19:49:58 +0000 http://techzen.dk/?p=403 Har du lige ofret opsparingen til fordel for en 4K-skærm? Eller har du allieret dig med en MacBook med 5K-opløsning?

Så kan det måske give dig smånervøse trækninger, at interesseorganisationen Video Electronics Standards Association (VESA) allerede har annonceret Embedded DisplayPort (eDP) 1.4a – en ny DisplayPort-standard, der muliggør skærme med 8K-opløsning, altså 7.680 x 4.320 pixel.

eDP 1.4a-standarden bygger videre på DP v1.3, der blev ratificeret i september sidste år, men tilføjer en række væsentlige forbedringer, som især producenter af integrerede skærme benyttet i alt-i-én-computere, bærbare, tablet-computere og smartphones vil få gavn af.

Blandt de teknologiske fremskridt er ny udgave af VESA Display Stream Compression-standarden (DSC), som nu er kommet til version 1.1, samt en ny såkaldt segmenteret panelarkitektur, på engelsk “Segmented Panel Display”. Forbedringerne gør det bl.a. muligt at udnytte den højere ydelse, fremtidens grafikchip ventes at lægge for dagen, men samtidig bliver tyndere, lettere og billigere paneler, der bruger mindre strøm, en realitet.

Det skal understreges, at den almindelige DisplayPort-standard naturligvis udvikles sideløbende med eDP – sidstnævnte er, som navnet antyder, målrettet integreret brug.

Der går altså ikke længe, før du kan gemme, hvad der svarer til et 32 megapixel billede af vejen i skjortelommen. VESA forventer, at færdige produkter baseret på eDP 1.4a er i handlen allerede i 2016.

Kilde: VESA

]]>
http://techzen.dk/vesa-kridter-banen-op-til-8k-displaystandarden/feed/ 0